Opći uvjeti poslovanja

 

Informacije o trgovačkom društvu

Aromateka Eskulap d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge
Jalovečka 1
10090 Zagreb

Adresa elektroničke pošte:
info@aromateka-eskulap.hr

Info telefon:
01 3794 568

Radno vrijeme je radnim danom od 10:00 do 16:00h.
Vikendom i blagdanima korisnička podrška nije dostupna.

.

Internet stranice na domeni https://www.aromateka-eskulap.hr u daljnjem tekstu: stranice, vlasništvo su Aromateke Eskulap d.o.o., Jalovečka 1, Zagreb, RH (u daljnjem tekstu: Aromateka Eskulap ili Vlasnik). Korištenjem bilo kojeg dijela navedenih stranica i svih njihovih dijelova i povezanih web stranica automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenim od strane Vlasnika u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta, propisivanje terapije, postavljanje dijagnoze ili uputa o korištenju pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih.

Eterična ulja, biljna ulja, hidrolati i ostali proizvodi iz ponude web trgovine nisu registrirani kao dodatak prehrani u Republici Hrvatskoj. To su sirovine – što ćete Vi s njima raditi ovisi o Vama i granicama Vašega znanja. Tekstovi, publikacije i opisi proizvoda iz web trgovine koji sugeriraju oralno uzimanje biljnih ulja, eteričnih ulja, hidrolata i ostale proizvode informativne su prirode i ni na koji način ne služe kao prijedlozi terapije ili upute o korištenju pojedinih proizvoda.

Dijelovi ovih stranica koji govore o bolestima, tegobama i stanjima ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem.

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način vi koristiti informacije na našim stranicama. Uvijek se morate savjetovati sa vašim terapeutom odnosno liječnikom prije početka bilo kojeg tretmana, kao i ukoliko imate pitanja, nejasnoća ili želite saznati više informacija o vašem medicinskom problemu. Opisi proizvoda iz Web trgovine, tekstovi i publikacije nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze, terapije vaših problema ili načina upotrebe pojedinih proizvoda.

Publikacije i sadržaj koji se nalazi na Stranicama ili bilo koji njihov dio ne može se smatrati ponudom ili pozivom na kupnju bilo kojeg proizvoda ili usluge, niti se smiju smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka.

Informacije koje dobijete putem kontakt obrasca, foruma, e-maila ili telefona nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema ili načina upotrebe pojedinih proizvoda. Sve informacije dobivene sa ovih stranica kao i putem kontakt obrasca, foruma, e-maila ili telefona koristite na vlastitu odgovornost.

Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.

Ne snosimo nikakvu odgovornost za točnost, vjerodostojnost ili starost informacija koje možete pronaći na našim stranicama. Dokumenti objavljeni na našim stranicama ne smiju se kopirati osim u slučaju da se kopije koriste za nekomercijalnu i osobnu uporabu. Uz poštivanje navedenog ograničenja, kopiranje je dozvoljeno samo uz navođenje svih zadržanih napomena i upozorenja o autorskim pravima, drugih upozorenja o vlasništvu bilo koje vrste, te svih ograničenja od odgovornosti koja su na ovom web site-u navedena. Bilo kakvo kopiranje, reprodukcija ili distribucija informacija sadržanih na ovom web site-u dozvoljena je samo uz prethodno izričito odobrenje Vlasnika stranice.

Materijali na ovim Stranicama zaštićeni su autorskim pravima i svaka neovlaštena uporaba bilo kojeg materijala na ovim Stranicama može predstavljati povredu zakona o autorskim pravima, trgovačkim znakovima i sličnih zakona.

Sadržaji na ovim Stranicama vlasništvo su tvrtke Vlasnika stranice i/ili odgovarajućih autora/vlasnika sadržaja. Sadržaji koji nisu u vlasništvu Vlasnika Stranice, koriste se uz odobrenje njihova autora/vlasnika te će na zahtjev autora/vlasnika bit povučeni sa stranica.

Ove Stranice mogu sadržavati linkove na stranice drugih tvrtki ili osoba. Ti linkovi su samo za Vašu informaciju, a Vlasnik, kao ni Autor i administrator Stranice ne snose odgovornost za točnost informacija ili sadržaj tih stranica.

Vlasnik, kao ni Autor i administrator Stranice ne podržava i ne daje nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama, uslugama ili proizvodima koji se ondje nalaze, ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovom uporabom. Ako odlučite ostvariti pristup na bilo koju od Internet stranica trećih strana koje su povezane s ovim stranicama, to činite u potpunosti na vlastitu odgovornost.

U slučaju povrede bilo kojih od navedenih Uvjeta, Vaše ovlaštenje za uporabu ovih Stranica automatski prestaje te sve eventualno učitane ili tiskane materijale dužni ste odmah uništiti. Vi pristajete na to da nećete koristiti naše stranice u zakonom nedozvoljene svrhe, kao ni protivno gore navedenim uvjetima.

Vlasnik te Autor i administrator Stranice zadržavaju pravo promjena navedenih uvjeta korištenja Stranica i drugih uvjeta poslovanja bez prethodne najave.

Zaštita privatnosti

Osobne podatke koje nam proslijedite korištenjem ovih Stranica, odnosno interaktivnim formama za prikupljanje podataka koje se nalaze na ovim Stranicama (newsletter, registarcija putem Web trgovine, forum i sl.), koristit ćemo isključivo u skladu s dalje navedenim odredbama. Ostalu komunikaciju ili materijale koje nam pošaljete, kao što su pitanja, komentari, prijedlozi i sl. nećemo tretirati kao povjerljive i kao one s kojima se ne može slobodno raspolagati.

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

U slučaju da nam putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na našim stranicama šaljete osobne informacije, kao što su Vaša adresa, telefonski broj, e-mail adrese i slične identifikacijske informacije, sve Vaše podatke čuvat ćemo u skladu s ovim dokumentom o zaštiti privatnosti.

Vaše podatke nećemo javno dijeliti niti ustupati trećim osobama, nećemo ih učiniti dostupnima javnosti i služit će za zaštitu i u svrhu našeg poslovanja.

Vaše osobne podatke dobivene putem interaktivnih formi za prikupljanje podataka koji se nalaze na ovim stranicama, možemo koristiti da bismo Vas povremeno obavijestili o novostima i promjenama koje se tiču naših usluga i poslovanja.

Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih osobnih podataka!

Zadržavamo pravo da dobivene informacije te Vaše kontakt podatke ustupimo lokalnim i međunarodnim zakonodavnim službama ukoliko to bude potrebno.

Stranice trećih

Druge internet stranice koje sadrže linkove, oglasne bannere ili tekstove koji vode na našu stranicu, a nisu kontrolirane od strane Vlasnika stranice, ne podliježu pravima navedenima u ovom dokumentu o zaštiti privatnosti. Vlasnik Stranice ne može se držati odgovornim za način korištenja osobnih podataka koji su prikupljeni na tim drugim stranicama.

Sigurnost stranica

Naše internet stranice održavaju se redovito i nastoje se zaštititi od svakog neovlaštenog korištenja. Iako koristimo sigurnosne mjere kako bi Vaši osobni podatci bili u potpunosti zaštićeni, imajte na umu da uvijek postoji određeni rizik te da neovlaštene osobe ili aplikacije mogu zaobići sigurnosne zapreke te presresti svaku aktivnost na našim internet stranicama kako bi oštetiti i Vas i nas.

Vlasnika Stranice ne može se držati odgovornim za kriminalna djela trećih osoba ili aplikacija proizvedenih od strane trećih osoba osim ako se ne ustanovi da s njima postoji direktna veza.

Promjena ovih uvjeta i drugih uvjeta poslovanja

Zadržavamo pravo da s vremena na vrijeme modificiramo, proširujemo ili skraćujemo ovaj dokument o zaštiti privatnosti. Promjene u ovom dokumentu o zaštiti privatnosti uvijek će biti javno objavljene na našim internet stranicama.
Pri svakom posjetu našoj stranici smatramo da se u potpunosti slažete s ovdje navedenim uvjetima. Ukoliko se ne slažete s navedenim uvjetima molimo Vas da prestanete koristiti našu internet stranicu.

Uvjeti kupnje

Minimalna narudžba je 50,00 kn!
Robu isporučujemo samo na području RH!

KUPAC
Kupac je svaka fizička i pravna osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u web trgovini Aromateka Eskulap d.o.o.

PRODAVATELJ/POSREDNIK U TRGOVINI*/IZVRŠITELJ USLUGA
Prodavatelj/posrednik u trgovini i izvršitelj usluga je Aromateka Eskulap d.o.o. Jalovečka 1, 10090 Zagreb, OIB: 77555309779

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA
Posjećivanjem i korištenjem Aromateka Eskulap Web trgovine prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

CIJENE
Sve cijene prikazane u web trgovini izražene su u hrvatskim kunama za krajnjeg kupca, s uključenim pdv-om. Izražene cijene su cijene bez troškova dostave, koji se izračunavaju pri završetku kupnje. Razredi dostavnih troškova navedeni su niže.

NARUČIVANJE
Robu je moguće naručiti 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem putem stranice https://www.aromateka-eskulap.hr, a Kupac o istoj dobiva obavijest na e-mail adresu. Ukoliko Prodavatelj iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može navedene u narudžbi, a o roku i/ili nemogućnosti isporuke ostatka će pismenim putem na e-mail adresu obavijestiti Kupca. Kupac može prihvatiti ili otkazati isporuku preostalih artikala. Odluči li se Kupac na otkazivanje preostalog djela narudžbe, a već je izvršio uplatu, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 7 radnih dana od zaprimanja odluke o otkazivanju i to uplatom na račun.

POTVRDA NARUDŽBE
Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu unesenu u elektronski obrazac.

NAČIN PLAĆANJA
Odabrane artikle i usluge plaćaju se isključivo unaprijed uplatom na naš žiro račun.

ISPORUKA I TROŠKOVI

Način isporuke se bira u obrascu za završetak narudžbe:

1. dostavnom službom HP

  • 0,00 kn (besplatno) za narudžbe iznad 300,00 kn vrijednost
  • 30,00 kn za narudžbe ispod 300,00 kn vrijednosti
  • 30,00 kn do težine od 11,5 kg (sapunski blok)
  • 60,00 kn do težine od 23 kg
  • 90,00 kn do težine od 34,5 kg

Za dostavu veće količine sapunskih blokova, baza i ostalih sirovina obratite nam se putem e-maila: prodaja@aromateka-eskulap.hr

Cijene dostave se primjenjuju od 01.04.2021.
Besplatna dostava se ne odnosi na sapunske blokove.

Kupac će biti obaviješten o broju pošiljke koju će moći pratiti putem linka: https://posiljka.posta.hr

Dostava se uobičajeno vrši u vremenu od 08:00-16:00/17:00. Vrijeme dostave nije moguće birati, s obzirom da ovisi o rasporedu dostavne službe za određeno dostavno područje

2. osobnim preuzimanjem u našoj trgovini 

Preuzimanje naručenih artikala moguće je isključivo nakon naše obavijesti da je narudžba spremna za preuzimanje. Osobno preuzimanje moguće je na adresi Samoborska cesta 114, Zagreb.

PRIJENOS VLASNIŠTVA I OBVEZE KUPCA
Prijenos vlasništva nad naručenom robom nastaje u trenutku predaje pošiljke dostavnoj službi. AROMATEKA ESKULAP d.o.o. nije odgovorna u slučaju da niste unijeli adresu dostave ispravno, te iz tog razloga paket nije došao na odredište. AROMATEKA ESKULAP d.o.o. nije odgovorna ukoliko niste dobili obavijest o promjeni statusa narudžbe/slanju pošiljke zbog postavki Vašeg e-mail servisa.

U slučaju da niste prisutni na adresi dostave, Vaša je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba.

Ukoliko Vam paket ne stigne u roku od 3 radna od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena Vaša je dužnost da kontaktirate Hp pošta službu i provjerite, prema broju pošiljke koji ste dobili u obavijesti o slanju pošiljke, gdje je pošiljka. Ukoliko ne preuzmete paket u određenom vremenskom periodu bez obzira na razloge ne preuzimanja (uključujući i nedobivanja obavijesti o prispijeću pošiljke u poštanski sandučić) i paket bude vraćen pošiljatelju, zadržavamo pravo da naplatimo troškove povrata paketa i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu (bez obzira da li je prvobitna dostava ulazila u kategoriju besplatne dostave ili ne).

Ukoliko Kupac koji nije zaprimio robu ponovno naruči robu putem Aromateka Eskulap d.o.o. , prodavatelj zadržava pravo odbijanja daljnjeg procesuiranja narudžbe kao i pravo naplate dostavnih troškova od prethodnog slanja nepreuzete robe. Dužnost Kupca je da osigura informacije o dostavnoj adresi i eventualnim dodatnim detaljima vezano uz dostavu (na primjer radno vrijeme tvrtke kojoj se dostavlja roba, dodatni opisi dostavne adrese ukoliko odredište nije potpuno jasno iz adrese). U slučaju odsustva takvih informacija, Prodavatelj će organizirati dostavu robe na najbolji način, ali tada ne prihvaća bilo kakvu odgovornost vezano za rok isporuke i rizike dostave.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno tražiti izradu zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

OTKAZIVANJE NARUDŽBE

Narudžbu je moguće otkazati sve do trenutka njenog slanja. Nakon toga, kupac je obvezan preuzeti pošiljku. Za nepreuzete pošiljke prodavatelj zadržava pravo naplate troškova odlazne i povratne dostave.

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Više o reklamacijama i prigovorima pročitajte ovdje.

PRIVATNOST PODATAKA
U ime Aromateka Eskulap d.o.o. Web trgovine obvezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima te informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Aromateke Eskulap d.o.o. trgovine i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

IZJAVA O ODGOVORNOSTI
Informacije o eteričnim uljima i drugim proizvodima su bazične. One se ovdje nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Ove informacije NISU medicinski savjeti.

Eterična i biljna ulja, hidrolati te čajevi iz naše ponude nisu registrirani kao dodatak prehrani u Republici Hrvatskoj. Tekstovi koji sugeriraju oralno uzimanje biljnih ulja, eteričnih ulja, hidrolata i čajeva informativne su prirode i ni na koji način ne služe kao prijedlozi terapije.

Eterična i biljna ulja, hidrolati, kao i sastojci za kozmetiku iz naše ponude su SIROVINE – kako ćete ih koristiti ovisi o vama. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost o tome na koji ćete način Vi koristiti informacije o proizvodima. Opisi proizvoda nisu medicinski savjeti kao ni savjeti za postavljanje dijagnoze ili terapije vaših problema. Publikacije i sadržaj koji se nalazi na Stranicama ili bilo koji njihov dio ne može smatrati dovoljnim temeljem za donošenje medicinskih, osobnih, financijskih ili poslovnih odluka. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.

Potvrdom narudžbe Kupac potvrđuje da je pročitao Uvjete kupnje i korištenja stranica i da se s njima slaže.