Prikazujemo 1–12 od 22 rezultata

Plod divlje ruže

90.00 kn160.00 kn
Ulje zlatnocrvene boje, zahvaljujući karotenoidima, bogato linolnom i linolenskom kiselinom. Regenerira kožu. Ulje se koristi u tretmanima oštećene kože, opeklina, ozljeda, ožiljaka, ekcema. Vrlo je popularno u kozmetici u preparatima za sprečavanje starenja kože, smanjuje bore i ublažava ožiljke.

Boražina 100 ml

90.00 kn
Balansira prirodne funkcije kože pa je dobro za sve tipove kože. Suhu i osjetljivu obnavlja, umiruje i vlaži, mješovitu pročišćava, a umornu kožu vitalizira. Upotrebljava se i za liječenje rana i ožiljaka te u prevenciji strija. Ima protuupalno djelovanje pa je odlično za kožne tegobe kao što su ekcemi, psorijaza i neurodermitis. Jača i nokte i kosu pa se može koristiti za mazanje noktiju i masažu tjemena. Odličan je izvor gama linolenske kiseline, koja djeluje na sprečavanje i širenje malignih stanica. U nekim je zemljama ovo ulje službeno uvršteno kao pomoćno ljekovito sredstvo za neishranjenost. Smatra se vrijednim dodatkom za starije osobe i djecu u dobi intenzivnog rasta te za brži oporavak nakon bolesti.

Avokado 100 ml

85.00 kn
Gusto ulje tamnozelene boje, bogato lecitinom, palmitinskom i oleinskom kiselinom, vitaminima A, B1, B2 i D, mineralima kalijem, fosforom, magnezijem, kalcijem, natrijem, bakrom. Visok sadržaj lecitina čini ga pogodnim za izradu krema i emulzija. Koristi se za pripremu mišića za napore, za izradu aromaterapeutskih dermalnih pripravaka, naročito za upalne procese mišića i zglobova. Smatra se da od svih baznih ulja avokadovo najdublje prodire u epidermu. Koristi se za njegu suhe i oštećene kože, omekšava kožu, povećava joj napetost, smanjuje bore, blagotvorno je za njegu kože žena u menopauzi i postmenopauzi. Ublažava upale i liječi kožu. U masažama se miješa s drugim lakšim baznim uljima (badem, suncokret). Ako se uzima oralnim putem, pomaže kod gastritisa i žučnih tegoba.

Tamanu ulje 100 ml

100.00 kn

Od davnina važan dio narodne medicine na Pacifičkim otocima, tropski narodi smatrali su ga svetom biljkom. Žene su ga koristile za njegu kože i tretiranje pelenskog osipa kod djece, a upotrebljavalo se za širok spektar kožnih oboljenja i oštećenja.

Ulje tamanua je zeleno i gusto, sadrži oleinsku i linolnu kiselinu, ksantone i brojne druge korisne sastojke. Usprkos gustoći, brzo se i lako upija u kožu. Djeluje antibakterijski, antivirusno, protugljivično. Najjače je protuupalno ulje, upotrebljava se kod upalnih stanja kože, ekcema, dermatitisa, psorijaze, seboreje, opeklina, upaljenih i proširenih vena, hemoroida. Pomaže u tretiranju osjetljivih kapilara, akni, ožiljaka, analnih fisura, vaginalnih infekcija... Ima sposobnost UV apsorpcije i fotozaštite.

Ulje sjemenki kave 100 ml

250.00 kn

Ulje zrna kave dobiva se hladnim tiještenjem sirovog, zelenog zrna kave. Ulje je blagog mirisa, brzo se upija, snažno prodire u kožu, sadrži visoke koncentracije esencijalnih masnih kiselina, sterola, vitamina E i antioksidansa pa potiče prirodnu proizvodnju elastina i kolagena u koži. Osim toga, ima visok postotak kofeina koji ima veliku moć iscijeliti kožu i usporiti proces njenog starenja.

Koristi se za lice, tijelo, usne, nokte i kosu, a primjereno je za sve tipove kože. Snažan je antioksidans, pomaže u otklanjanju toksina iz kože, regenerira je i poboljšava elastičnost, hidratizira, hrani i vlaži kožu. Ublažava podočnjake i zateže kožu oko očiju.

Koristi se protiv: celulita, bora, strija, osipa, ožiljaka, opeklina, suhe i oštećene kože. Ublažava bore, učvršćuje kožu vrata i dekoltea. Štiti od gubitka vlage, pomaže kod hiperpigmentacije i ostalih negativnih učinaka sunčanja, a posebno se preporučuje u tretiranju celulita jer uklanja toksine, učvšćuje i zateže kožu.

Sibirski cedar 100 ml

75.00 kn
Bogato vitaminom E, prirodnim antioksidansom, omega-6 kiselinom, fenolima, a sadrži i vrlo rijetku pinolensku masnu kiselinu pa snižava kolesterol i ublažava apetit. Osnovna primjena mu je oralna, dobro djeluje na probleme probavnog i živčanog sustava, ubrzava oporavak nakon bolesti, pogodno je za trudnice i djecu. Čisti organizam od toksina i teških metala. Može se koristiti kao salatno ulje, sirovo, ne smije se zagrijavati. Lokalno, upotrebljava se za liječenje opeklina i rana, ali i njeguje kožu, vraća joj elastičnost i štiti od isušivanja. Djeluje i protugljivično. Jako dobro kao bazno ulje za izradu prirodne kozmetike. Može se koristiti samostalno, miješati s drugim baznim uljima, ali i za izradu krema s eteričnim uljima, balzama za usne, ulja za lice i tijelo…

Sezam

150.00 kn225.00 kn
Svijetle boje, bogato vitaminima i mineralima, oleonskom i linolnom kiselinom te prirodnim antioksidantima. Koristi se kao prirodna zaštita protiv sunca (ima prirodni zaštitni faktor 4), za izradu aromaterapeutskih dermalnih pripravaka, pripravaka za njegu suhe i osjetljive kože, tretiranje ekcema i psorijaze. Koristi se u tretiranju upalnih tegoba, artritisa, reume, u tretmanima proširenih vena i hemoroida. Sezamovo ulje vrlo je popularno u ajurvedskoj medicini, koristi se kod problema anemije, smanjene produkcije stanica koštane srži, za ispiranje usne šupljine, u tretmanima detoksikacije organizma... Toplo sezamovo ulje upotrebljava se u ajurvedskoj masaži.

Ricinusovo ulje 100 ml

50.00 kn
Viskozno, masno ulje bogato vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Ima hidratantna svojstva pa je idealno za njegu suhe i zrele kože jer je štiti, dubinski hidratizira i ublažava bore. Blagotvorno je za ozljede i upale, njeguje kožu sklonu infekcijama. Veoma je dobro sredstvo za skidanje šminke jer ne sadržava nikakve štetne tvari za kožu, a njeguje lice. Vrlo je čest sastojak preparata za zaštitu i obnavljanje kose i vlasišta. Zbog male molekularne težine, lako prodire u korijen vlasi i pore kože, hidratizira i potiče obnovu i kože i kose. Smiruje nadraženost tjemena, sprečava opadanje kose, ubrzava njen rast, čini kosu mekom i glatkom. Uzimano oralno, ricinusovo ulje je laksativ – izaziva kontrakciju mišića i pražnjenje crijeva.

Pšenične klice

60.00 kn375.00 kn
Ulje je zlatnožute boje, sadrži veliku količinu vitamina E, što ga čini prirodnim antioksidantom, dodaje se drugim baznim uljima da bi se spriječilo kvarenje. Koristi se u izradi aromaterapeutskih pripravaka za njegu suhe i zrele kože, oštećene kože, njegu kože nakon opeklina i ozljeda te u liječenju ožiljaka. Revitalizira suhu kožu, ublažava simptome dermatitisa. Blagotvorno djeluje na umorne mišiće, korisno je za masažu mišića nakon sportskih napora.

Ulje noćurka

75.00 kn125.00 kn
Ulje noćurka već su sjevernoamerički Indijanci koristili za tretiranje kožnih problema, čireva i drugih kožnih bolesti, ali i za ublažavanje lakših ozljeda. Odličan je za suhu i zrelu kožu, smanjuje ljuskanje, ubrzava zarastanje rana, njeguje ispucalu kožu, dokazano pomaže kod psorijaze i neurodermitisa, liječi akne, ekceme, pomaže kod reumatoidnog artritisa. Ublažava bore, ublažava perutanje vlasišta. Kao dodatak prehrani, smanjuje loš kolesterol, pomaže kod dijabetesa, aterosklerotičnih promjena, u poboljšanju funkcije mozga, želučanih tegoba, multiple skleroze. Pomaže ženama olakšati neugodne simptome menopauze i PMS-a. Doista svestrano ulje koje bi trebalo biti dijelom svake kućne ljekarne.

Macerat nevena

66.00 kn437.50 kn
Dobiva se maceriranjem cvjetova nevena u sojinom ulju. Posjeduje izrazita protuupalna svojstva pa se koristi za izradu aromaterapeutskih dermalnih pripravaka kod opeklina, rana te upalnih bolesti kože. Primjenjuje se kod ispucalih i proširenih vena, modrica, ekcema, porezotina. Pomaže zacjeljivanju rana, omekšava kožu, koristi se kod pelenskog osipa, ispucalih bradavica kod dojilja. U masažama se rijetko koristi, a i onda se miješa s drugim baznim uljima.

Macerat mrkve

63.00 kn437.50 kn
Macerat mrkve dobiva se potapanjem ribane prosušene mrkve u biljnom ulju, najčešće sezamovu. Iznimno je bogat beta-karotenom koji se u kozmetičkim proizvodima najčešće koristi za zaštitu od sunca te u proizvodima za ubrzano tamnjenje kože. Sadrži vitamine A, B, C, D, E i F. Jača kožu, izvrstan je za njegu i prije i poslije sunčanja. Macerat mrkve upotrebljava se za tretiranje ožiljaka i melazme, pomaže kod psorijaze i ekcema, ublažava svrbež. Dobar je za njegu svih tipova kože, a posebno za njegu suhe, zrele, opuštene i oštećene kože te kože pušača. Upotrebljava se posebno za njegu kože vrata i dekoltea jer usporava njeno starenje.