Prikazuje se svih 6 rezultata

Cetilni alkohol

15,00 kn (1,99 €) 22,00 kn (2,92 €)
Cetilni alkohol može vrlo dobro vezati vodu i poduprijeti stvaranje emulzije. Zbog ovog svojstva često se koristi kao pojačivač konzistencije i koemulgator. Koristi se u masnim pripravcima kojima daje bolju mazivost, tvrdoću i kompaktnost. Može se koristiti u koncentracijama 0,5-20%, no najčešće je to 0,5-5% ukoliko ga koristimo kao koemulgator, a za formulacije bez vodene faze do 20%. Cetilni alkohol čini emulzije čvršćima, ali se ipak može vrlo dobro nanijeti na kožu. Ljudi koji su alergični na pčelinji vosak mogu pronaći dobru alternativu u cetil alkoholu i cetil palmitatu.

Cetiol® Ultimate

43,44 kn (5,77 €) 345,84 kn (45,90 €)
Cetiol® ultimate je biorazgradivo bistro ulje napravljeno od 100% obnovljivih sirovina. Predstavlja prirodnu alternativu silikonskim uljima, iznimno je lagano, brzo upijajuće i ostavlja lagani, puderasti osjećaj na koži. Cetiol® Ultimate se može koristiti u gotovo svim kozmetičkim proizvodima (puderi za kožu, proizvodi za nokte i kosu, kreme za sunčanje ), te je prikladno za korištenje u prirodnoj (Cosmos, NaTrue) kozmetici. Koristi se u koncentracijama 2-15%.

Emulgator GSC

10,00 kn (1,33 €) 20,00 kn (2,65 €)
Emulgator GSC bez palminog ulja je anionski U/V emulgator na bazi biljnih sirovina za kozmetičke U/V kreme i losione. Anionski emulgator bez PEG-a na bazi prirodnih sirovina bez upotrebe derivata palminog ulja. Održivo dobiveno iz lokalnih usjeva sa smanjenim ugljičnim otiskom. Visoko učinkovit U/V emulgator za elegantne kreme i losione s laganim i mekim osjećajem na koži. Izvrsna stabilnost, dobra tolerancija na elektrolite i kompatibilnost s velikim brojem kozmetičkih ulja i aktivnih sastojaka. Kvaliteta hrane. Emulgator GSC bez palminog ulja je bijeli prah.

Olus oil

37,50 kn (4,98 €) 68,75 kn (9,12 €)
Smjesa 100 % prirodnih triglicerida, zamjena za vazelin Preporučena koncentracija: 1 - 60 %

Pentilen glikol

67,00 kn (8,89 €) 276,32 kn (36,67 €)
Pentilen glikol idealan je višenamjenski sastojak koji pojačava učinak aktivnih sastojaka, vlaži kožu, poboljšava osjetilni profil formula i pojačava zaštitu proizvoda. Prirodni pentilen glikol pomaže u obuzdavanju rasta mikroorganizama na koži. Topiv je u vodi, služi kao medijator otopine, bezbojan je i bez mirisa. Proizvodi se od bargase šećerne trske i vrlo je pogodan za prirodnu šminku. Koncentracije primjera primjene: 5,0% kada se koristi kao hidratantna krema s punim konzervansnim učinkom,  3,0% koristiti kao ovlaživač i pojačivač konzervansa,  1,0% koristi se kao ovlaživač i pojačivač prodiranja.

Viscolid (bez palminog ulja)

37,50 kn (4,98 €) 68,75 kn (9,12 €)
Prirodni stabilizator i zgušnjivač ulja Preporučena koncentracija: 1.5 - 10 %