AROMATEKA ESKULAP d.o.o.

osnovana 2003.godine, posluje sa vizijom prezentacije i ponude hrvatskom tržištu 100% čistih eteričnih ulja, hladno prešanih baznih ulja, hidrolata, mirisnih mješavina… i sa afirmacijom najbolje kvalitete u magičnom svijetu mirisa. Sva su ulja testirana i posjeduju certifikate o čistoći i kemijskom sastavu.

Nudimo vam više od 130 vrsta eteričnih ulja, desetak vrsta baznih ulja i hidrolata, uz stručan savjet aromaterapeuta pri izboru.

U sklopu svojih djelatnosti osnovali smo 2005. godine CENTAR ZA PROFESIONALNU AROMATERAPIJU, u kojem poštujemo individualnost i suptilnost svakog pojedinca, uvažavajući njegov fizički status, njegove emocije i mentalne stavove. U tome leži tajna i ljepota aromaterapije, jer njegujemo, prepoznajemo i podržavamo pojedinca na individualnom putu prema psihofizičkoj ravnoteži.
Aromaterapeutska masaža je jedinstvena masaža koju čine elementi švedske masaže, limfne drenaže, neuromuskularne masaže, akupresure i tehnike disanja. Provodi se kroz ciljanu upotrebu eteričnih ulja i „body work“ tehniku, u svrhu opuštanja, relaksacije, balansiranja i stimuliranja tjelesnih funkcija i emocija.
Aromaterapija ima dugu i bogatu povijest. Ljekovitost eteričnih ulja bila je poznata starim civilizacijama i kroz povijest su ostali mnogobrojni zapisi u kojima se očituje prihvaćanje pozitivnog djelovanja eteričnih ulja na tijelo i vjerovanje da eterična ulja podižu ljudski duh na drugu razinu svijesti.
Najbolje je da predstavimo veličinu i snagu aromaterapije rečenicom Hipokrata:

Put do zdravlja osigurava svakodnevna aromaterapeutska kupka i masaža mirisnim uljima.

U neposrednom radu sa ljudima, i nakon niza održanih tečajeva, radionica i predavanja, uvidjevši da su ljudi “željni” znanja,  pokrenuli smo projekt za obrazovanje odraslih osoba iz područja prirodnih terapija.

2006. godine Aromateka Eskulap proširuje svoje područje djelatnosti osnivanjem i registriranjem na Trgovačkom sudu Ustanovu za obrazovanje odraslih GALBANUM.

Okupljen je tim stručnjaka i rezultat je izrada različitih nastavnih programa sa zajedničkom karakteristikom praktične primjene prirodnih terapija te sve programe možemo opisati sa dvije riječi…

… povratak prirodi

Galbanum je Učilište terapijskih vještina koje uspješno djeluje već  10 godina. Učilište kontinuirano proširuje ponudu programa edukacije vodeći računa da su u skladu s trendovima i potrebama tržišta. Programi Učilišta su pomno kreirani i prilagođeni, sastoje se od teoretske i praktične nastave koju izvode vrhunski predavači i voditelji programa koji nesebično prenose svoje znanje polaznicima. Svi predavači svoja terapeutska znanja primjenjuju i praktično u svakodnevnici, odnoseći se holistički prema pojedincu te tretirajući njegovo zdravstveno stanje kao cjelinu.

Učilište je nazvano po žuto-zelenoj biljci Galbanum. Biljka se spominje u Starom zavjetu Biblije, Knjizi Izlaska, gdje su pronađeni recepti svetog tamjana koji je sadržavao Stacte (smirnu), tamjan i Onychu. Galbanum eterično ulje je posvećeno ulje za pomazanje, spominje se u egipatskim papirusima, koristilo se u medicinske svrhe i bilo je vrlo dragocjeno prilikom duhovne uporabe u vrijeme Egipćana. Koristili su ga za meditaciju te povećanje duhovne svijesti kroz srce i kruna čakru. Zbog visokog udjela monoterpena eterično ulje Galbanuma u stanju je reprogramirati na staničnoj razini.

Pomaže otpustiti stare ideale i sustave vjerovanja i prihvatiti nove programe; osobito one koji se odnose na duhovnost. Smiruje i uzemljuje, nježno nam daje smjer i traži od nas da se prepustimo božanskom te otvorimo srce. Duhovno je ulje koje se koristi za posredovanje i povećanje svijesti. Jedna od najzanimljivijih stvari o ovom ulju, je činjenica da je znatno povećava vibracijsku frekvenciju drugim uljima, unatoč činjenici da je njegova vlastita frekvencija nije vrlo visoka!

Tajništvo

Adresa: Nova cesta 4, Zagreb
tel: (+385) 01/3794-568
Web: www.galbanum.hr
E-mail: info@galbanum.hr